Professioneel groeien met Aures

Assessment: de specialiteit van Aures

Werknemers zoeken is niet altijd gemakkelijk. Vaak sta je te dicht bij het proces of heb je helemaal geen tijd om echt op zoek te gaan naar de juiste kandidaat. Juist dan kan het interessant zijn om de werving en selectie uit te besteden en een extra assessment op te nemen in je aanwervingsprocedure. Aures kan je daarbij helpen.

Assessment is een investering

Feit: het opleiden van een nieuwe werkkracht kost de werkgever enorm veel tijd en geld. Het is dus belangrijk om de juiste kandidaat te rekruteren en liefst zo snel mogelijk. Een foute aanwerving kost de werkgever namelijk handenvol geld. Wanneer blijkt dat er toch geen goede match is tussen kandidaat en functie, moet er immers een nieuwe zoektocht gestart worden. Gevolg: dezelfde kosten moeten opnieuw gemaakt worden. Het is dus een slimme zet om de werving en selectie van nieuwe werknemers over te laten aan een selectiebureau als Aures dat gespecialiseerd is in assessment. Investeren in assessment betekent immers investeren in duurzame tewerkstelling.

Assessment is een investering.

Assessment bij wervingsadvies

Wie ervoor kiest het proces van werving en selectie uit te besteden aan Aures voelt meteen een pak zorgen wegvallen. Doordat wij gespecialiseerd zijn in assessment weten wij precies welke testen relevant zijn voor de openstaande functie. Of het nu online assessment is, een rollenspel of een presentatieopdracht, aan het einde van de rit vinden wij voor jou de beste kandidaat voor de job. Op basis van het assessment formuleren we dan ons wervingsadvies. We geven je een werkbaar document met concrete tips voor de integratie van de nieuwe medewerker in je bedrijf. Resultaat? Duurzaam werkgeluk!

Assessment als objectieve tool.

Assessment als objectieve tool

Wanneer er een vacature wordt uitgeschreven voor een bepaalde functie, gebeurt het natuurlijk dat eigen medewerkers solliciteren. Een objectieve beoordeling van elke kandidaat is dan nog belangrijker. Ook hier kan assessment de oplossing zijn. Enerzijds biedt het de mogelijkheid om na te gaan welke ambities medewerkers hebben en/of een werknemer een bepaalde functie aankan. Anderzijds zorgt assessment voor objectieve resultaten wanneer er een negatief wervingsadvies moet worden gegeven. Je ziet het: assessment als onderdeel van werving en selectie heeft niks dan voordelen.

 

Assessment bij Aures

Wil jij assessment opnemen in je wervingsprocedure en wil je net als Aures streven naar duurzame tewerkstelling en werkgeluk? Neem dan vandaag nog contact met ons op. We helpen je graag verder!

Assessment online assessment werving en selectie wervingsadvies rekruteren Assessment online assessment werving en selectie wervingsadvies rekruteren Assessment online assessment werving en selectie wervingsadvies rekruteren Assessment online assessment werving en selectie wervingsadvies rekruteren
Assessment online assessment werving en selectie wervingsadvies rekruteren
Maak kennis met onze loopbaancoaches

Over heel Vlaanderen kan je terecht bij één van onze 63 gespecialiseerde loopbaancoaches voor een begeleidingstraject op maat van jouw behoeften.

Klik hier om een coach te vinden
Assessment online assessment werving en selectie wervingsadvies rekruteren
Assessment online assessment werving en selectie wervingsadvies rekruteren Assessment online assessment werving en selectie wervingsadvies rekruteren
Op zoek naar een nieuwe uitdaging?

In onze vacaturedatabank kan je alvast even uitkijken naar de perfecte match voor jouw toekomstige carière. Vind je toch niet wat je zoekt? Meld je dan zeker aan als kandidaat, dan gaan wij op zoek naar jouw topjob!

Bekijk het vacature aanbod Spontaan solliciteren
Contacteer ons

Gesprekken in kader van vacatures gaan door in onze 6 regionale kantoren

Gesprekken kunnen eveneens online via MS Teams georganiseerd worden.

De sessies loopbaancoaching gaan door in de persoonlijke en discrete gespreksruimte van iedere coach, verspreid op 105 locaties in Vlaanderen, steeds dichtbij in je eigen buurt. Online coaching via Teams of coaching op locatie is eveneens mogelijk.

Bij Aures zijn wij trots om te beschikken over het BC 9022 kwaliteitslabel. Met het behalen van dit certificaat voldoen wij aan de voorwaarden opgelegd door het beleidsdomein Werk en Sociale Economie van de Vlaamse overheid.

Assessment online assessment werving en selectie wervingsadvies rekruteren

HQ Aures WAREGEM
Meersstraat 13 bus 1.1
8790 Waregem

download hier je gratis e-book