Professioneel groeien met Aures

Assessment: de specialiteit van Aures

Werknemers zoeken is niet altijd gemakkelijk. Vaak sta je te dicht bij het proces of heb je helemaal geen tijd om echt op zoek te gaan naar de juiste kandidaat. Juist dan kan het interessant zijn om de werving en selectie uit te besteden en een extra assessment op te nemen in je aanwervingsprocedure.
Aures kan je daarbij helpen.

Assessment is een goede investering

Feit: het opleiden van een nieuwe werkkracht kost de werkgever enorm veel tijd en geld. Het is dus belangrijk om de juiste kandidaat te rekruteren en liefst zo snel mogelijk. Een foute aanwerving kost de werkgever namelijk handenvol geld. Wanneer blijkt dat er toch geen goede match is tussen kandidaat en functie, moet er immers een nieuwe zoektocht gestart worden. Gevolg: dezelfde kosten moeten opnieuw gemaakt worden. Het is dus een slimme zet om de werving en selectie van nieuwe werknemers over te laten aan een selectiebureau als Aures dat gespecialiseerd is in assessment. Investeren in assessment betekent immers investeren in duurzame tewerkstelling.

Assessment bij wervingsadvies

Wie ervoor kiest het proces van werving en selectie uit te besteden aan Aures voelt meteen een pak zorgen wegvallen. Doordat wij gespecialiseerd zijn in assessment weten wij precies welke testen relevant zijn voor de openstaande functie. Of het nu online assessment is, een rollenspel of een presentatieopdracht, aan het einde van de rit vinden wij voor jou de beste kandidaat voor de job. Op basis van het assessment formuleren we dan ons wervingsadvies. We geven je een werkbaar document met concrete tips voor de integratie van de nieuwe medewerker in je bedrijf. Resultaat? Duurzaam werkgeluk!

Assessment als objectieve tool

Wanneer er een vacature wordt uitgeschreven voor een bepaalde functie, gebeurt het natuurlijk dat eigen medewerkers solliciteren. Een objectieve beoordeling van elke kandidaat is dan nog belangrijker. Ook hier kan assessment de oplossing zijn. Enerzijds biedt het de mogelijkheid om na te gaan welke ambities medewerkers hebben en/of een werknemer een bepaalde functie aankan. Anderzijds zorgt assessment voor objectieve resultaten wanneer er een negatief wervingsadvies moet worden gegeven. Je ziet het: assessment als onderdeel van werving en selectie heeft niks dan voordelen.

 

Assessment bij Aures

Wil jij assessment opnemen in je wervingsprocedure en wil je net als Aures streven naar duurzame tewerkstelling en werkgeluk? Neem dan vandaag nog contact met ons op. We helpen je graag verder!

Maak kennis met onze aanpak

Benieuwd hoe we jou aan een nieuwe uitdaging helpen of al ons gewicht in de schaal werpen om voor jou de meest geschikte medewerker te vinden? Maak dan nu een afspraak en kom langs voor een eerste kennismaking.

VIND EEN VESTIGING BIJ JOU IN DE BUURT
Ontdek je nieuwe uitdaging?

Onze vacaturedatabank geeft je een duidelijk beeld van de mogelijke uitdagingen die op je wachten. Niet meteen je ideale job gespot? Kom met ons praten en dan gaan we graag voor jou op zoek!

Bekijk het vacature aanbod Meld je aan voor een gesprek
Contacteer ons

REGIONALE KANTOREN

Gesprekken in kader van vacatures gaan door in onze 6 regionale kantoren


Gesprekken kunnen eveneens online via MS Teams georganiseerd worden.

Bij Aures zijn wij trots om te beschikken over het BC 9022 kwaliteitslabel. Met het behalen van dit certificaat voldoen wij aan de voorwaarden opgelegd door het beleidsdomein Werk en Sociale Economie van de Vlaamse overheid.

HQ AURES WAREGEM

Meersstraat 13 bus 1.1
8790 Waregem

download hier je gratis e-book