Professioneel groeien met Aures

Psychologie test als tool bij assessment

Wie solliciteert bij een bedrijf of organisatie, kan tijdens de sollicitatieprocedure gevraagd worden een psychologie test te doen. Maar wat is dat juist, zo’n psychologische test? En waarom is het nuttig? Geen nood, bij Aures weten we alles over assessment, en dus ook over de psychologie test.

Wat meet een psychologie test?

Een psychologie test is een deel van de sollicitatieprocedure waarmee wordt nagegaan of jij als persoon past bij de openstaande functie en binnen de cultuur van het bedrijf waarvoor je solliciteert. Enerzijds worden je intellectuele vaardigheden onder de loep genomen, bijvoorbeeld aan de hand van een capaciteitentest. Anderzijds wordt er via de resultaten van een persoonlijkheidstest gekeken naar je persoonlijkheid. Verder is je motivatie belangrijk, want hoe gemotiveerder je bent, hoe beter je zal zijn in je functie en hoe meer je plezier in je werk zal vinden. En werkgeluk is precies waar Aures naar streeft!

 

Een psychologie test is belangrijk voor hogere functies

Geen enkele functie is dezelfde. Daarom zal de vraagstelling van de psychologie test verschillen naargelang de functie waarvoor je solliciteert. Zijn psychologie testen dan meer of minder nuttig voor bepaalde functies? Niet echt, al zijn ze extra handig in de selectieprocedures voor hoger management en kaderfuncties. Een psychologie test is meer dan een goede intelligentietest gecombineerd met een competentietest. Psychologie testen tonen namelijk hoe jij als leidinggevende omgaat met de werknemers in je team. Daarnaast geven ze aan of je moeilijke beslissingen kan maken in lastige situaties. Ze tonen dus niet alleen hoe je functioneert op jobniveau, maar ook op sociaal niveau.

Wie solliciteert bij een bedrijf of organisatie, kan tijdens de sollicitatieprocedure gevraagd worden een psychologie test te doen.

Zo bereid je je voor op een psychologie test

Net als voor andere testen als de postbakoefening, de IQ-test, de EQ-test en de beroepskeuzetest, kan je je voor de psychologie test niet echt voorbereiden. Gelukkig kan het wel helpen om psychologie testen op voorhand even te oefenen. Doe een zelftest, vul een persoonlijkheidsvragenlijst in en doe enkele psychotechnische testen of een gratis persoonlijkheidstest zodat je vertrouwd raakt met de vraagstelling. Zo ontdek je welke tests je liggen en kan je bij het oefenen focussen op bepaalde onderdelen die je minder liggen. Resultaat: meer zelfkennis, meer zelfvertrouwen en aan het eind van de rit zelfs meer werkgeluk!

Kies voor de psychologie test van Aures

Hebben we je overtuigd van het belang van een psychologie test? Maak dan een afspraak met Aures en test jezelf, of neem de psychologie test op in jouw selectieprocedure. Even contact opnemen volstaat, dan bekijken we samen de mogelijkheden voor jouw bedrijf! Zo vind jij met Aures de geknipte kandidaat voor die openstaande vacature.

Psychologie test psychologie testen assessment tool assessment persoonlijkheidstest Psychologie test psychologie testen assessment tool assessment persoonlijkheidstest Psychologie test psychologie testen assessment tool assessment persoonlijkheidstest Psychologie test psychologie testen assessment tool assessment persoonlijkheidstest
Psychologie test psychologie testen assessment tool assessment persoonlijkheidstest
Maak kennis met onze aanpak

Benieuwd hoe we jou aan een nieuwe uitdaging helpen of al ons gewicht in de schaal werpen om voor jou de meest geschikte medewerker te vinden? Maak dan nu een afspraak en kom langs voor een eerste kennismaking.

VIND EEN VESTIGING BIJ JOU IN DE BUURT
Psychologie test psychologie testen assessment tool assessment persoonlijkheidstest
Psychologie test psychologie testen assessment tool assessment persoonlijkheidstest Psychologie test psychologie testen assessment tool assessment persoonlijkheidstest
Ontdek je nieuwe uitdaging?

Onze vacaturedatabank geeft je een duidelijk beeld van de mogelijke uitdagingen die op je wachten. Niet meteen je ideale job gespot? Kom met ons praten en dan gaan we graag voor jou op zoek!

Bekijk het vacature aanbod Meld je aan voor een gesprek
Contacteer ons

REGIONALE KANTOREN

Gesprekken in kader van vacatures gaan door in onze 6 regionale kantoren


Gesprekken kunnen eveneens online via MS Teams georganiseerd worden.

Bij Aures zijn wij trots om te beschikken over het BC 9022 kwaliteitslabel. Met het behalen van dit certificaat voldoen wij aan de voorwaarden opgelegd door het beleidsdomein Werk en Sociale Economie van de Vlaamse overheid.

Psychologie test psychologie testen assessment tool assessment persoonlijkheidstest

HQ AURES WAREGEM

Meersstraat 13 bus 1.1
8790 Waregem

download hier je gratis e-book