Professioneel groeien met Aures

Psychologie test als tool bij assessment

Wie solliciteert bij een bedrijf of organisatie, kan tijdens de sollicitatieprocedure gevraagd worden een psychologie test te doen. Maar wat is dat juist, zo’n psychologische test? En waarom is het nuttig? Geen nood, bij Aures weten we alles over assessment, en dus ook over de psychologie test.

Wat meet een psychologie test?

Een psychologie test is een deel van de sollicitatieprocedure waarmee wordt nagegaan of jij als persoon past bij de openstaande functie en binnen de cultuur van het bedrijf waarvoor je solliciteert. Enerzijds worden je intellectuele vaardigheden onder de loep genomen, bijvoorbeeld aan de hand van een capaciteitentest. Anderzijds wordt er via de resultaten van een persoonlijkheidstest gekeken naar je persoonlijkheid. Verder is je motivatie belangrijk, want hoe gemotiveerder je bent, hoe beter je zal zijn in je functie en hoe meer je plezier in je werk zal vinden. En werkgeluk is precies waar Aures naar streeft!

 

Een psychologie test is belangrijk voor hogere functies

Geen enkele functie is dezelfde. Daarom zal de vraagstelling van de psychologie test verschillen naargelang de functie waarvoor je solliciteert. Zijn psychologie testen dan meer of minder nuttig voor bepaalde functies? Niet echt, al zijn ze extra handig in de selectieprocedures voor hoger management en kaderfuncties. Een psychologie test is meer dan een goede intelligentietest gecombineerd met een competentietest. Psychologie testen tonen namelijk hoe jij als leidinggevende omgaat met de werknemers in je team. Daarnaast geven ze aan of je moeilijke beslissingen kan maken in lastige situaties. Ze tonen dus niet alleen hoe je functioneert op jobniveau, maar ook op sociaal niveau.

Wie solliciteert bij een bedrijf of organisatie, kan tijdens de sollicitatieprocedure gevraagd worden een psychologie test te doen.

Zo bereid je je voor op een psychologie test

Net als voor andere testen als de postbakoefening, de IQ-test, de EQ-test en de beroepskeuzetest, kan je je voor de psychologie test niet echt voorbereiden. Gelukkig kan het wel helpen om psychologie testen op voorhand even te oefenen. Doe een zelftest, vul een persoonlijkheidsvragenlijst in en doe enkele psychotechnische testen of een gratis persoonlijkheidstest zodat je vertrouwd raakt met de vraagstelling. Zo ontdek je welke tests je liggen en kan je bij het oefenen focussen op bepaalde onderdelen die je minder liggen. Resultaat: meer zelfkennis, meer zelfvertrouwen en aan het eind van de rit zelfs meer werkgeluk!

 

Kies voor de psychologie test van Aures

Hebben we je overtuigd van het belang van een psychologie test? Maak dan een afspraak met Aures en test jezelf, of neem de psychologie test op in jouw selectieprocedure. Even contact opnemen volstaat, dan bekijken we samen de mogelijkheden voor jouw bedrijf! Zo vind jij met Aures de geknipte kandidaat voor die openstaande vacature.

Psychologie test psychologie testen assessment tool assessment persoonlijkheidstest Psychologie test psychologie testen assessment tool assessment persoonlijkheidstest Psychologie test psychologie testen assessment tool assessment persoonlijkheidstest Psychologie test psychologie testen assessment tool assessment persoonlijkheidstest
Psychologie test psychologie testen assessment tool assessment persoonlijkheidstest
Maak kennis met onze loopbaancoaches

Over heel Vlaanderen kan je terecht bij één van onze 63 gespecialiseerde loopbaancoaches voor een begeleidingstraject op maat van jouw behoeften.

Klik hier om een coach te vinden
Psychologie test psychologie testen assessment tool assessment persoonlijkheidstest
Psychologie test psychologie testen assessment tool assessment persoonlijkheidstest Psychologie test psychologie testen assessment tool assessment persoonlijkheidstest
Op zoek naar een nieuwe uitdaging?

In onze vacaturedatabank kan je alvast even uitkijken naar de perfecte match voor jouw toekomstige carière. Vind je toch niet wat je zoekt? Meld je dan zeker aan als kandidaat, dan gaan wij op zoek naar jouw topjob!

Bekijk het vacature aanbod Spontaan solliciteren
Contacteer ons

Gesprekken in kader van vacatures gaan door in onze 6 regionale kantoren

Gesprekken kunnen eveneens online via MS Teams georganiseerd worden.

De sessies loopbaancoaching gaan door in de persoonlijke en discrete gespreksruimte van iedere coach, verspreid op 105 locaties in Vlaanderen, steeds dichtbij in je eigen buurt. Online coaching via Teams of coaching op locatie is eveneens mogelijk.

Bij Aures zijn wij trots om te beschikken over het BC 9022 kwaliteitslabel. Met het behalen van dit certificaat voldoen wij aan de voorwaarden opgelegd door het beleidsdomein Werk en Sociale Economie van de Vlaamse overheid.

Psychologie test psychologie testen assessment tool assessment persoonlijkheidstest

HQ Aures WAREGEM
Meersstraat 13 bus 1.1
8790 Waregem

download hier je gratis e-book