Professioneel groeien met Aures

Aures regelt jouw intelligentietest

Wil je een goed beeld krijgen van je eigen intellectuele capaciteiten of die van je sollicitanten? Dan kan een intelligentietest daarbij helpen. Geen idee hoe je zo’n IQ-test moet organiseren? Wees dan slim en schakel Aures in!

De intelligentietest: een slimme zet

Een capaciteitentest kan van strategisch belang zijn voor een onderneming. Het is namelijk een assessment test die je cognitieve capaciteiten test. Deze soort sollicitatietest geeft je dus inzicht in het werkniveau, het leervermogen en het denkvermogen van een sollicitant. Voor een bedrijf is het immers belangrijk om kandidaten te vinden die problemen goed en snel kunnen oplossen. Hoe sneller en beter ze een intelligentietest kunnen oplossen, hoe intelligenter ze zijn. En hoe intelligenter je werknemers, hoe meer kans op een succesvolle organisatie.

Hoe is een intelligentietest opgebouwd?

De intelligentietest is misschien wel de meest uitgebreide test van alle selectietesten. Waar een persoonlijkheidstest je karakter in kaart brengt, test een intelligentietest je verstandelijk vermogen. Het is dus een soort capaciteitentest die verschillende aspecten van je intelligentie onder de loep neemt: van je numerieke en verbale intelligentie tot je ruimtelijk inzicht en logisch redeneren. Bij een intelligentietest heb je trouwens altijd te weinig tijd om alle opgaven te maken. Zo kan er nagegaan worden hoe goed je presteert onder tijdsdruk. De vraagstelling zelf evolueert adaptief van makkelijk naar moeilijk. Zo krijgen selectiebureaus als Aures de kans om de erg goede van de ‘gewoon’ goede kandidaten te onderscheiden. Geen nood: ook wie ‘gewoon’ goed scoort, haalt meestal de selectie. Oef!

Voor, tijdens en na je intelligentietest

Wie binnenkort een intelligentietest gaat afleggen, doet er goed aan om op voorhand bijvoorbeeld een gratis IQ-test of andere competentietest te doen. Zo wen je aan de vraagstelling en de tijdsdruk. Zorg ervoor dat je goed uitgerust bent op de dag van de proef en lees grondig alle instructies. Het is trouwens niet de bedoeling dat je alle opgaven maakt. Belangrijker is om zo weinig mogelijk fouten te maken. Heb je het intelligentieonderzoek afgerond? Dan krijg je mogelijk een IQ-score als resultaat. Yep, dat is meteen waarom een intelligentietest een IQ-test wordt genoemd!

Wees slim en regel je intelligentietest bij Aures

Wil jij je voorbereiden op een intelligentietest of wil je een intelligentietest of andere sollicitatietesten opnemen in jouw selectieprocedure? Neem dan contact op met Aures, de krak in assessment. Wij helpen je graag verder!

intelligentietest intelligentieonderzoek IQ-test assessment capaciteitentest intelligentietest intelligentieonderzoek IQ-test assessment capaciteitentest intelligentietest intelligentieonderzoek IQ-test assessment capaciteitentest intelligentietest intelligentieonderzoek IQ-test assessment capaciteitentest
intelligentietest intelligentieonderzoek IQ-test assessment capaciteitentest
Maak kennis met onze aanpak

Benieuwd hoe we jou aan een nieuwe uitdaging helpen of al ons gewicht in de schaal werpen om voor jou de meest geschikte medewerker te vinden? Maak dan nu een afspraak en kom langs voor een eerste kennismaking.

VIND EEN VESTIGING BIJ JOU IN DE BUURT
intelligentietest intelligentieonderzoek IQ-test assessment capaciteitentest
intelligentietest intelligentieonderzoek IQ-test assessment capaciteitentest intelligentietest intelligentieonderzoek IQ-test assessment capaciteitentest
Ontdek je nieuwe uitdaging?

Onze vacaturedatabank geeft je een duidelijk beeld van de mogelijke uitdagingen die op je wachten. Niet meteen je ideale job gespot? Kom met ons praten en dan gaan we graag voor jou op zoek!

Bekijk het vacature aanbod Meld je aan voor een gesprek
Contacteer ons

REGIONALE KANTOREN

Gesprekken in kader van vacatures gaan door in onze 6 regionale kantoren


Gesprekken kunnen eveneens online via MS Teams georganiseerd worden.

Bij Aures zijn wij trots om te beschikken over het BC 9022 kwaliteitslabel. Met het behalen van dit certificaat voldoen wij aan de voorwaarden opgelegd door het beleidsdomein Werk en Sociale Economie van de Vlaamse overheid.

intelligentietest intelligentieonderzoek IQ-test assessment capaciteitentest

HQ AURES WAREGEM

Meersstraat 13 bus 1.1
8790 Waregem

download hier je gratis e-book