Professioneel groeien met Aures

Aures regelt jouw intelligentietest

Wil je een goed beeld krijgen van je eigen intellectuele capaciteiten of die van je sollicitanten? Dan kan een intelligentietest daarbij helpen. Geen idee hoe je zo’n IQ-test moet organiseren? Wees dan slim en schakel Aures in!

 

De intelligentietest: een slimme zet

Een capaciteitentest kan van strategisch belang zijn voor een onderneming. Het is namelijk een assessment test die je cognitieve capaciteiten test. Deze soort sollicitatietest geeft je dus inzicht in het werkniveau, het leervermogen en het denkvermogen van een sollicitant. Voor een bedrijf is het immers belangrijk om kandidaten te vinden die problemen goed en snel kunnen oplossen. Hoe sneller en beter ze een intelligentietest kunnen oplossen, hoe intelligenter ze zijn. En hoe intelligenter je werknemers, hoe meer kans op een succesvolle organisatie.

 

Hoe is een intelligentietest opgebouwd?

De intelligentietest is misschien wel de meest uitgebreide test van alle selectietesten. Waar een persoonlijkheidstest je karakter in kaart brengt, test een intelligentietest je verstandelijk vermogen. Het is dus een soort capaciteitentest die verschillende aspecten van je intelligentie onder de loep neemt: van je numerieke en verbale intelligentie tot je ruimtelijk inzicht en logisch redeneren. Bij een intelligentietest heb je trouwens altijd te weinig tijd om alle opgaven te maken. Zo kan er nagegaan worden hoe goed je presteert onder tijdsdruk. De vraagstelling zelf evolueert adaptief van makkelijk naar moeilijk. Zo krijgen selectiebureaus als Aures de kans om de erg goede van de ‘gewoon’ goede kandidaten te onderscheiden. Geen nood: ook wie ‘gewoon’ goed scoort, haalt meestal de selectie. Oef!

 

Voor, tijdens en na je intelligentietest

Wie binnenkort een intelligentietest gaat afleggen, doet er goed aan om op voorhand bijvoorbeeld een gratis IQ-test of andere competentietest te doen. Zo wen je aan de vraagstelling en de tijdsdruk. Zorg ervoor dat je goed uitgerust bent op de dag van de proef en lees grondig alle instructies. Het is trouwens niet de bedoeling dat je alle opgaven maakt. Belangrijker is om zo weinig mogelijk fouten te maken. Heb je het intelligentieonderzoek afgerond? Dan krijg je mogelijk een IQ-score als resultaat. Yep, dat is meteen waarom een intelligentietest een IQ-test wordt genoemd!

 

Wees slim en regel je intelligentietest bij Aures

Wil jij je voorbereiden op een intelligentietest of wil je een intelligentietest of andere sollicitatietesten opnemen in jouw selectieprocedure? Neem dan contact op met Aures, de krak in assessment. Wij helpen je graag verder!

intelligentietest intelligentieonderzoek IQ-test assessment capaciteitentest intelligentietest intelligentieonderzoek IQ-test assessment capaciteitentest intelligentietest intelligentieonderzoek IQ-test assessment capaciteitentest intelligentietest intelligentieonderzoek IQ-test assessment capaciteitentest
intelligentietest intelligentieonderzoek IQ-test assessment capaciteitentest
Maak kennis met onze loopbaancoaches

Over heel Vlaanderen kan je terecht bij één van onze 63 gespecialiseerde loopbaancoaches voor een begeleidingstraject op maat van jouw behoeften.

Klik hier om een coach te vinden
intelligentietest intelligentieonderzoek IQ-test assessment capaciteitentest
intelligentietest intelligentieonderzoek IQ-test assessment capaciteitentest intelligentietest intelligentieonderzoek IQ-test assessment capaciteitentest
Op zoek naar een nieuwe uitdaging?

In onze vacaturedatabank kan je alvast even uitkijken naar de perfecte match voor jouw toekomstige carière. Vind je toch niet wat je zoekt? Meld je dan zeker aan als kandidaat, dan gaan wij op zoek naar jouw topjob!

Bekijk het vacature aanbod Spontaan solliciteren
Contacteer ons

Gesprekken in kader van vacatures gaan door in onze 6 regionale kantoren

Gesprekken kunnen eveneens online via MS Teams georganiseerd worden.

De sessies loopbaancoaching gaan door in de persoonlijke en discrete gespreksruimte van iedere coach, verspreid op 105 locaties in Vlaanderen, steeds dichtbij in je eigen buurt. Online coaching via Teams of coaching op locatie is eveneens mogelijk.

Bij Aures zijn wij trots om te beschikken over het BC 9022 kwaliteitslabel. Met het behalen van dit certificaat voldoen wij aan de voorwaarden opgelegd door het beleidsdomein Werk en Sociale Economie van de Vlaamse overheid.

intelligentietest intelligentieonderzoek IQ-test assessment capaciteitentest

HQ Aures WAREGEM
Meersstraat 13 bus 1.1
8790 Waregem

download hier je gratis e-book