Professioneel groeien met Aures

De capaciteitentest van Aures

“Kan deze kandidaat verschillende problemen snel en goed oplossen?” Het is een vraag die veel werkgevers zich stellen tijdens de sollicitatieprocedure. Productieve werknemers zijn immers de sleutel tot een succesvol bedrijf. Om hun werk- en denkniveau te bepalen, kan een capaciteitentest uitkomst bieden. En Aures heeft er eentje in de aanbieding.

Wat is dat, een capaciteitentest?

 

De capaciteitentest is een soort IQ-test of intelligentietest die meestal deel uitmaakt van een assessment. Hoewel zo’n cognitieve capaciteitentest natuurlijk meer zegt over wie je bent, is ze toch heel anders dan een persoonlijkheidstest, een interessetest of een beroepentest. Door het inzetten van capaciteitentesten krijgt een werkgever namelijk meer inzicht in je vaardigheden en kan hij onderzoeken hoe je precies presteert onder tijdsdruk. Tijdsdruk? Ja, want het doel van de capaciteitentest is om zoveel mogelijk goede antwoorden te geven binnen de voorziene tijd. En het is net dát wat zo’n cognitieve vaardigheidsproef zo lastig maakt voor sommige kandidaten.

De onderdelen van een capaciteitentest

Een capaciteitentest onderzoekt of je abstract, verbaal en numeriek kan redeneren. Voor elk van deze drie aspecten van je redeneervermogen is er een aparte vragenlijst voorzien in de capaciteitentest. Bij het onderdeel ‘abstract of logisch redeneren’ krijg je een figurenlijst voorgeschoteld waarmee bekeken wordt of je analytisch en conceptueel kan denken. Het verbaal redeneervermogen wordt dan weer getest aan de hand van een korte tekst waarbij stellingen beantwoord moeten worden. Bij het onderdeel ‘numeriek redeneren’ is de opdracht om grafieken en tabellen correct te interpreteren. En dat dus allemaal onder tijdsdruk. Niet eenvoudig!

Zo bereid je een capaciteitentest voor

Als kandidaat kan je je niet echt voorbereiden voor een capaciteitentest. Je kan de antwoorden immers niet uit het hoofd leren. Gelukkig bestaan er wel veel websites, zoals de website van de VDAB, waarop je alvast enkele intelligentietesten kan uitproberen. Nee, natuurlijk zijn de antwoorden nooit hetzelfde, maar door te oefenen weet je wel wat je kan verwachten en sla je niet in paniek wanneer je een capaciteitentest uitvoert tijdens een assessmentOefening baart kunst!

Aures: jouw betrouwbare partner voor een capaciteitentest

Wil jij een capaciteitentest opnemen in je sollicitatieprocedure? Of wil je gewoon meer weten over de capaciteitentest omdat je er zelf eentje moet invullen? Dan ben je bij Aures aan het juiste adres! Neem dus snel contact met ons op, dan bespreken we alles bij een dampend kopje lekkere koffie.

capaciteitentest cognitieve capaciteitentest capaciteitstesten assessment sollicitatieprocedure capaciteitentest cognitieve capaciteitentest capaciteitstesten assessment sollicitatieprocedure capaciteitentest cognitieve capaciteitentest capaciteitstesten assessment sollicitatieprocedure capaciteitentest cognitieve capaciteitentest capaciteitstesten assessment sollicitatieprocedure
capaciteitentest cognitieve capaciteitentest capaciteitstesten assessment sollicitatieprocedure
Maak kennis met onze aanpak

Benieuwd hoe we jou aan een nieuwe uitdaging helpen of al ons gewicht in de schaal werpen om voor jou de meest geschikte medewerker te vinden? Maak dan nu een afspraak en kom langs voor een eerste kennismaking.

VIND EEN VESTIGING BIJ JOU IN DE BUURT
capaciteitentest cognitieve capaciteitentest capaciteitstesten assessment sollicitatieprocedure
capaciteitentest cognitieve capaciteitentest capaciteitstesten assessment sollicitatieprocedure capaciteitentest cognitieve capaciteitentest capaciteitstesten assessment sollicitatieprocedure
Ontdek je nieuwe uitdaging?

Onze vacaturedatabank geeft je een duidelijk beeld van de mogelijke uitdagingen die op je wachten. Niet meteen je ideale job gespot? Kom met ons praten en dan gaan we graag voor jou op zoek!

Bekijk het vacature aanbod Meld je aan voor een gesprek
Contacteer ons

REGIONALE KANTOREN

Gesprekken in kader van vacatures gaan door in onze 6 regionale kantoren


Gesprekken kunnen eveneens online via MS Teams georganiseerd worden.

Bij Aures zijn wij trots om te beschikken over het BC 9022 kwaliteitslabel. Met het behalen van dit certificaat voldoen wij aan de voorwaarden opgelegd door het beleidsdomein Werk en Sociale Economie van de Vlaamse overheid.

capaciteitentest cognitieve capaciteitentest capaciteitstesten assessment sollicitatieprocedure

HQ AURES WAREGEM

Meersstraat 13 bus 1.1
8790 Waregem

download hier je gratis e-book