Professioneel groeien met Aures

Aures: jouw partner voor selectietesten

Selectietesten: spannend voor sollicitanten en broodnodig voor werkgevers die op zoek zijn naar de geknipte kandidaat voor een openstaande vacature. Ze vormen een onontbeerlijk deel van elke sollicitatieprocedure. Maar wat houden ze juist in? Geen nood, bij Aures weten we alles over sollicitatie assessment, en dus ook over selectietesten!

Wat zijn selectietesten?

Wanneer je uitgenodigd wordt op sollicitatiegesprek kan het zijn dat je toekomstige werkgever je een aantal selectietesten laat uitvoeren om een beter beeld te krijgen over je persoonlijkheid, vaardigheden en competenties. Het woord ‘selectietesten’ is eigenlijk een verzamelnaam voor een aantal verschillende soorten testen. Zo zijn er bijvoorbeeld de persoonlijkheidstest, de competentietest, de psychologie test en de intelligentietest, maar er zijn ook psychotechnische testen, psychosociale testen, kennistesten en testen die je verbaal, numeriek en abstract redeneervermogen onder de loep nemen. Hoe meer testen je doet, hoe beter de rekruteerder jou leert kennen … en jij jezelf!

Selectietesten: spannend voor sollicitanten en broodnodig voor werkgevers die op zoek zijn naar de geknipte kandidaat voor een openstaande vacature.

Selectietesten als onderdeel van een assessment

Wanneer je solliciteert voor een functie in een groter bedrijf of voor bijvoorbeeld een managementfunctie, bestaat de kans dat je uitgenodigd wordt voor een assessment bij een gespecialiseerd adviesbureau zoals Aures. Tijdens een assessment probeert het adviesbureau te achterhalen of je over de juiste vaardigheden en competenties beschikt voor de openstaande vacature. Dit doen ze aan de hand van een aantal klassieke selectietesten zoals een capaciteitentest, een cognitieve test en een abstracte redeneertest. Naast deze selectietesten worden er voor sommige functies simulaties georganiseerd met opdrachten in een fictieve werkomgeving. Daarvoor wordt een postbakoefening, rollenspel of presentatieoefening gebruikt. Zo krijgt een werkgever een zo goed mogelijk beeld van wie de sollicitant echt is.

Geen nood, bij Aures weten we alles over sollicitatie assessment, en dus ook over selectietesten!

Tips bij het maken van selectietesten

Word je als werkzoekende of sollicitant wat zenuwachtig bij het lezen over al die verschillende testen? Niet nodig, want wie zich goed voorbereidt, weet het hoofd koel te houden wanneer hij uitgenodigd wordt voor selectietesten. Natuurlijk kan je voor een persoonlijkheidstest niet oefenen, maar voor andere selectietesten kan het helpen om op voorhand een aantal oefentesten te maken, bijvoorbeeld op de website van de VDAB. Zo raak je wat meer vertrouwd met de verschillende testen en kan je zonder stress vertrekken naar je sollicitatiegesprek of assessment. En onthoud: wie goed uitgerust aan de selectietesten begint, heeft alvast een streepje voor!

Aures als partner voor selectietesten

Of je nu op zoek bent naar de perfecte job of de geknipte werknemer voor een bepaalde vacature, Aures is de ideale partner voor al je selectietesten. Wij zijn gespecialiseerd in zowel offline als online assessment en behandelen elke testing op een pragmatische, respectvolle manier. Neem dus vandaag nog contact met ons op, dan bespreken we jouw situatie bij een lekker kopje geurende koffie!

selectietesten assessment persoonlijkheidstest sollicitatieprocedure sollicitatie assessment selectietesten assessment persoonlijkheidstest sollicitatieprocedure sollicitatie assessment selectietesten assessment persoonlijkheidstest sollicitatieprocedure sollicitatie assessment selectietesten assessment persoonlijkheidstest sollicitatieprocedure sollicitatie assessment
selectietesten assessment persoonlijkheidstest sollicitatieprocedure sollicitatie assessment
Maak kennis met onze loopbaancoaches

Over heel Vlaanderen kan je terecht bij één van onze 63 gespecialiseerde loopbaancoaches voor een begeleidingstraject op maat van jouw behoeften.

Klik hier om een coach te vinden
selectietesten assessment persoonlijkheidstest sollicitatieprocedure sollicitatie assessment
selectietesten assessment persoonlijkheidstest sollicitatieprocedure sollicitatie assessment selectietesten assessment persoonlijkheidstest sollicitatieprocedure sollicitatie assessment
Op zoek naar een nieuwe uitdaging?

In onze vacaturedatabank kan je alvast even uitkijken naar de perfecte match voor jouw toekomstige carière. Vind je toch niet wat je zoekt? Meld je dan zeker aan als kandidaat, dan gaan wij op zoek naar jouw topjob!

Bekijk het vacature aanbod Spontaan solliciteren
Contacteer ons

Gesprekken in kader van vacatures gaan door in onze 6 regionale kantoren

Gesprekken kunnen eveneens online via MS Teams georganiseerd worden.

De sessies loopbaancoaching gaan door in de persoonlijke en discrete gespreksruimte van iedere coach, verspreid op 105 locaties in Vlaanderen, steeds dichtbij in je eigen buurt. Online coaching via Teams of coaching op locatie is eveneens mogelijk.

Bij Aures zijn wij trots om te beschikken over het BC 9022 kwaliteitslabel. Met het behalen van dit certificaat voldoen wij aan de voorwaarden opgelegd door het beleidsdomein Werk en Sociale Economie van de Vlaamse overheid.

selectietesten assessment persoonlijkheidstest sollicitatieprocedure sollicitatie assessment

HQ Aures WAREGEM
Meersstraat 13 bus 1.1
8790 Waregem

download hier je gratis e-book